Kaart wordt geladen...

Date(s) - 8 februari 2018

Zadkine/Hofplein Rotterdam

Categorieën

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Wat zijn de plannen van de politieke partijen voor het onderwijs- en jeugdbeleid? Wat willen onderwijsinstellingen aan hen meegeven als het gaat om het lerarentekort, gelijke kansen en de aansluiting onderwijs/arbeidsmarkt?

Kom naar het Gemeentelijk Onderwijsdebat op 8 februari, een gezamenlijk initiatief van Zadkine en de Stichting van het Onderwijs.

Breed debat

Het lerarentekort oplossen met een financiële bonus? Alle kinderen een voorschools programma? Mensen zonder startkwalificatie gratis naar het mbo? Op het debat reageren lokale politici op stellingen en vragen vanuit het Rotterdamse onderwijs over de rol die de gemeente (moet) spelen bij de drie thema’s. Van onderwijsbestuurder tot student, van het primair onderwijs tot en met de universiteiten.

Programma o.l.v. debatleider Rogier Elshout

15.30 uur:
Inloop en ontvangst met koffie en thee

16.00 uur:
Aftrap met Philippe Raets (College van Bestuur Zadkine), Ton Heerts (Stichting van het Onderwijs, MBO Raad) en Loek Schueler (Stichting van het Onderwijs, CNV Onderwijs)

Debat met Jimmy Smet (Groenlinks), Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam), Taylan Cicek (SP), Vincent Karremans (lijsttrekker VVD), Said Kasmi (lijsttrekker D66), Barbara Kathmann (lijsttrekker PvdA), Christine Zandberg (CDA), Nourdin el Ouali (lijsttrekker NIDA) en Jaap Rozema (Partij voor de Dieren).
Vertegenwoordigers van het Rotterdamse po, vo, mbo en hbo brengen steeds stellingen in.

17.45 uur:
Afsluiting en borrel

Meld u aan!

Het debat vindt plaats op donderdag 8 februari van 16.00 tot 18.00 uur bij Zadkine/Hofplein Theater Rotterdam, Benthemplein 13.
U kunt zich hier aanmelden.